Memilih Beg Tangan Bersesuaian Dengan Majlis

Memilih Beg Tangan Bersesuaian Dengan Majlis
Wanita dan beg tangan memang tak boleh dipisahkan, tanpa beg tangan rasa tak lengkap gaya apabila keluar dari rumah.

Sekarang ni beg tangan bukan untuk isi barang-barang seperti bedak, minyak wangi, beg duit dan powerbank je uols, ia juga menjadi pelengkap gaya bagi seseorang wanita. Tapi, nak bergaya pun mesti ada ilmu. Janganlah main hentam je, nanti tak kena dengan majlis pula. So apa kata, anda ikuti tips yang kami sediakan di bawah ini sebagai panduan:

Majlis Rasmi &Makan Malam Eksklusif

 


  • Memadai tas tangan jenis ‘clutch’ iaitu tanpa tali penyandang bahu. 
  • Beg perlulah berbentuk nipis saja. 
  • Had kan barangan yang ingin dibawa. Bawa yang penting sahaja seperti kad pengenalan, kad tunai dan telefon bimbit. Jika anda ingin membawa alat solek, cukup sekadar membawa alat solek asas bagi memudahkan untuk menghiasi diri bila perlu ketika majlis seperti bedak padat dan gincu bibir.


Pejabat


  • Rekaan tidak keterlaluan.
  • Bersaiz sederhana besar - untuk membawa barangan penting sahaja
  • Harus mempunyai poket organisasi di dalam dan luar bagi memudahkan menyimpan barang.
  • Warna neutral yang terbaik dalam jenis berkulit licin atau berpaten.
  • Jenis kulit, tas bahu dan sandang adalah lebih ideal


Kasual & Santai 

 


  • Jika ingin berjalan di shopping mall , sesuai memakai beg tangan bercorak ranggi, berlabuci, berzip atau berpaten.
  • Jika untuk bersiar-siar, beg tangan jenis sandang di bahu tidak sesuai jika terlalu berat dan tidak selesa. Seeloknya, anda perlulah memilih beg bersaiz besar jenis kanvas atau denim.

Add Comment